Om uddannelserne - Vejle Erhvervsuddannelser

Erhvervsfaglig student

For at blive erhvervsfaglig student skal du både have fag på gymnasialt niveau og fag og undervisning, der hører til erhvervsuddannelsen. Den erhvervsfaglige studentereksamen forkortes EUX.

I Vejle har du blandt andet mulighed for at læse en EUX på Syddansk Erhvervsskole, EUX Velfærd på SOSU skolen eller en EUX Business på Campus Vejle. Uanset hvilken retning du vælger, åbner det nye døre for dig og giver dig en ballast i forhold til at have både den faglige praksis og studentereksamen med i rygsækken. Så kan du selv vælge, om du vil søge arbejde inden for dit fag eller videreuddanne dig på eksempelvis universitetet til arkitekt, civilingeniør, jordemoder, dyrlæge, økonom, app-udvikler eller noget helt andet. Husk at tjekke på ug.dk hvad din drømmeuddannelse kræver af adgangsgivende fag.

Læs mere om videreuddannelser her.

Læs mere

Du kan også vælge at blive faglært og tage en erhvervsuddannelse

Erhvervsuddannelserne (EUD) er inddelt i fire overordnede hovedområder. Under hovedområderne tilbydes forskellige fagretninger med beslægtede uddannelser. På det første år af en erhvervsuddannelse vil du på første grundforløb få mulighed for at snuse til de andre fagretninger, inden du vælger dit fokus for hovedforløbet.

Læs mere om de forskellige hovedområder herunder:

Uanset hvad du vælger, er det en retning og ikke en blindgyde. Du kan læse mere om erhvervsuddannelserne og alle de muligheder, de åbner, her

Læs mere

Prøv det af – tag en praktik i 9. klasse

Er du i tvivl om, hvilket fagområde du skal kombinere din erhvervsfaglige studentereksamen med? Prøv mulighederne af med en praktik i 9. klasse. Der er mange fede muligheder at vælge mellem. 

Find din praktikplads via Praktikportalen.

Søg her